Heb je een vraag?

We begrijpen dat Team Academy niet bij iedereen bekend is en dat men veel vragen kan hebben over ons programma, onze filosofie of het type teamspelers dat we zoeken.

Nee, dat hoef je niet.
Wij geloven in mentaliteit boven cijfers. Je hebt geen geweldig zakelijk idee nodig, je hebt wel het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid nodig om als ondernemer te slagen.

Succesvolle Team Academy-aanmeldingen:

 • Volgen hun eigen pad
 • Willen graag een uitdaging
 • Zijn creatief en denken buiten de standaard paden
 • Zijn comfortabel met het nemen van risico’s
 • Zijn goed in het aanpassen aan nieuwe situaties
 • Houden van ontdekken en reizen
 • Doen liever dan denken
 • Handelen liever dan praten
 • Willen werk doen dat een verschil maakt

Het collegegeld voor 2021-2022 bedraagt ​​€ 12.750, -. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden; deze
worden allemaal beschreven in onderstaand document en er is een jaarlijkse inflatiecorrectie van 2%.

We hebben een document gemaakt met een overzicht van de kosten en mogelijkheden voor financiering van Team Academy:
Financiële informatie -overzicht

Ons programma is persoonlijker, flexibeler, praktischer en meer gericht op het behalen van tastbare resultaten dan reguliere bedrijfsstudies. Het is ontworpen om u voor te bereiden op een succesvolle carrière in de 21e eeuw, en vooral gemaakt om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Je hebt alle vakken die nodig zijn om een ​​ervaren ondernemer te worden, zoals Sales & Marketing, innovatie, leiderschap, recht & Financiën, maar je past de theorie die je leert in workshops toe op je project of bedrijf. Daarnaast coachen we je om vanaf dag 1 je bedrijf te starten (of te laten groeien). Traditionele bedrijfseducatie leert je theorie uit het hoofd te leren en te herhalen. Wij geloven dat er een betere manier is: relevante vaardigheden leren en deze toepassen in de echte wereld. Jouw opleiding, jouw bedrijf, jouw carrière. De meeste opleidingen leren je het heden te overleven, wij stellen je in staat om aan je toekomst te bouwen. Als je afstudeert aan Team Academy, vertrek je met een wereldwijd erkend bachelorsdiploma, 4 jaar werkervaring, een internationaal netwerk, een succesvol bedrijf of project en onvergetelijke herinneringen aan je reizen over de hele wereld.

Onze studenten starten allerlei soorten bedrijven, omdat onze studenten gedreven, onconventionele, out of the box denkers zijn. Ze hebben alles gedaan, van samenwerking met Keniaanse boeren om een ​​lijn fair-chain koffie te creëren, tot door technologie gedreven voedselproeverijen, tot het spookschrijven van een boek over innovatie met een bekroond adviesbureau.
Een overzicht van een aantal bedrijven is hier te vinden.

Veel voorkomende sectoren voor Team Academy-studenten zijn:

 • Onroerend goed
 • Eten & amp; Drank
 • Technologie
 • Marketing & Verkoop
 • Innovatieadvies
 • Bedrijfsontwikkeling

Nee, niet financieel. Alles wat je met jouw project verdient, is voor jou!

Als student heb je mentoren en je teamgenoten die je kunnen helpen bij je projecten, en je kunt ook besluiten om samen te werken met een andere student of alumni.

Ja. Team Academy, in nauwe samenwerking met het instituut Schoolvision, is een
erkende, volledig geaccrediteerde onderwijsinstelling.
De Bachelor of Business Administration in Entrepreneurship is in mei 2015 geaccrediteerd door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).
Hierdoor kun je als Nederlandse student ook via DUO financiële ondersteuning voor je studie aanvragen.

Dit is een vrij complexe vraag, maar het heeft allemaal te maken met je persoonlijkheid en mindset.
We hebben de volgende pagina aan deze vraag gewijd, zodat je een quiz kunt maken of een flowkaart kunt gebruiken om te kijken of ons programma bij jouw persoonlijkheid past.

Kijk daarnaast of je jezelf hierin herkent:
Succesvolle Team Academy-aanmeldingen:

 • Volgen hun eigen pad
 • Willen graag een uitdaging
 • Zijn creatief en denken buiten de standaard paden
 • Zijn comfortabel met het nemen van risico’s
 • Zijn goed in het aanpassen aan nieuwe situaties
 • Houden van ontdekken en reizen
 • Doen liever dan denken
 • Handelen liever dan praten
 • Willen werk doen dat een verschil maakt

Voorwaarden Nederlandse studenten:

 • Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO), Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs (HAVO), of Middelbaar Beroepsonderwijs Niveau 4 (MBO 4).

Vereisten voor internationale studenten:

 • Internationaal baccalaureaat of het equivalent van Nederlandse diplomavereisten (EQF4 of hoger)
 • Bewezen Engelse taalvaardigheid voor niet-sprekende sprekers. Een van de volgende:
  – IELTS diploma (minimaal 6.0)
  – TOEFL-diploma (iBt minimaal 80, pBt minimaal 550)
  – Cambridge Certificate in Advanced English of Proficiency in English

Alle Team Academies wereldwijd zijn afgeleid van de eerste Team Academy die in 1993 in Finland begon (lees hier meer over hier ). Niet elke Team Academy werkt hetzelfde, maar de meeste academies prediken leren door te doen en een bedrijf te starten tijdens het studeren.
Team Academy Amsterdam deelt hetzelfde programma en dezelfde accreditatie met de locatie in Boekarest , Roemenië, en Lima in Peru, en we staan ​​in nauw contact met onze collega’s daar en organiseren uitwisselingen en evenementen met deze locaties.

We hebben een overzicht van het programma van alle vier de jaren en het curriculum van ons eerste jaar dat u een indruk kan geven van hoe het programma eruitziet. Natuurlijk leer je hier meer over op onze Open Deuren, waarvoor je je hier kunt aanmelden .

De deadline hangt af van of je een internationale of nationale student bent en of je een VISA nodig hebt. Het verschilt van 1 april (internationale studenten) tot 1 juli (nationale studenten).

Elke solliciterende student (nationaal en nationaal) moet deelnemen aan een van onze Open Deuren, deelnemen aan een business sessie met Marc Ernst, een learning contract schrijven, een motivatiedocument maken en een eindgesprek hebben. Het doorlopen van al deze stappen duurt in ieder geval een paar weken.

Om te zien of je geaccepteerd kunt worden, moeten we daarnaast je diploma controleren. Omdat we bekend zijn met de Nederlandse diploma’s, kost deze stap minder tijd voor nationale studenten. Voor internationale studenten controleren we je hoogst behaalde diploma bij de officiële instantie Nuffic, en hiervoor nemen we enkele weken de tijd.
Daarom is de deadline voor internationale studenten die geen VISA nodig hebben 1 mei.
Voor internationale studenten die een VISA nodig hebben, hebben we meer tijd nodig om al het papierwerk te regelen en de deadline is 1 april.

Maar houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen per jaar is, aangezien we teams maken van 15-18 personen. Als de teams vol zijn, is er een wachtlijst. Dus, als je het zeker weet, wacht dan niet te lang met aanmelden:)