Proudly Supporting Entrepreneurial Minds Since 2008

De Unieke Ervaring van Werven voor de HBO Ondernemerschap van Team Academy Amsterdam

De Unieke Ervaring van Werven voor de HBO Ondernemerschap van Team Academy Amsterdam

Als verantwoordelijke voor de werving bij Team Academy Amsterdam heb ik het voorrecht gehad om al bijna 5 jaar te werken in een omgeving die niet alleen ondernemerschap en drive omarmt, maar ook een diepgaande impact heeft op de levens van de studenten, de aankomende ondernemers. Waarom is werven voor de HBO Ondernemerschap van Team Academy Amsterdam zo ontzettend leuk? Laten we eens duiken in wat deze opleiding zo uniek maakt.

  • Persoonlijke Begeleiding en Groei: Bij Team Academy Amsterdam draait alles om de studenten. Als aanmeldingsmanager ben ik het eerste aanspreekpunt voor potentiële studenten, hun ouders en organisaties. Ik zie hoe deze jonge mensen binnenkomen met dromen en ambities, en ik krijg de kans om ze te begeleiden bij het nemen van een van de belangrijkste beslissingen in hun leven: hun studiekeuze. Het is geweldig om te zien hoe ze groeien van onzekerheid naar zelfverzekerdheid in hun keuze. Door meeloopdagen en introducties met huidige studenten te organiseren, help ik hen om de mogelijkheden van ondernemerschap te ontdekken en te verkennen. We reflecteren samen hoe ze het hebben ervaren en komen dan wel (of niet) tot de conclusie of Team Academy bij hen past. Het is niet voor iedereen, maar als het bij je past, is het een geweldige kans en tijd van je leven.
  • Getuige van Groei en Ontwikkeling: Doordat ik bijna 5 jaar bij deze school werk, zie ik hoe deze studenten zich ontwikkelen en groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Ik zie hoe ze uitdagingen aangaan, soms toch wel hard op hun plaat gaan, maar ook obstakels overwinnen, kansen benutten en uiteindelijk transformeren tot zelfverzekerde en competente ondernemers. Het is een ongelooflijk inspirerende ervaring om getuige te zijn van het moment dat ze zich aanmelden tot het moment dat ze afstuderen. Bij hun afstuderen voel ik mij alleen maar trots, dat kun je je vast wel voorstellen.
  • Unieke Onderwijsbenadering: Team Academy Amsterdam onderscheidt zich van een reguliere HBO-opleiding door zijn innovatieve onderwijsbenadering. In plaats van traditioneel onderwijs worden studenten hier uitgedaagd om te leren door te doen. Ze starten hun eigen bedrijven, werken aan echte projecten en leren van ervaringen en ondernemers in de echte wereld. Zelf heb ik een reguliere HBO gevolgd: grote collegezalen, weinig persoonlijke benadering, examens om je kennis te testen en verjaarde cases om aan te werken. Dat vind je allemaal niet bij Team Academy, en dat motiveert de studenten enorm! Ze komen met een lach naar school en blijven langer hangen om hun werk te doen.
  • Uniek Studietraject: Geen enkele student doorloopt hetzelfde traject en dus studeer je niet allemaal af met dezelfde kennis, ervaringen en boekenlijst. Je doorloopt een heel uniek traject op Team Academy. Ja, de studenten doorlopen hetzelfde curriculum, maar de ene student leest niet de boeken die de andere student leest. Ze bezoeken niet allemaal dezelfde bedrijven. Je hebt je eigen groeiproces met eigen doelen, reflecties en het starten van je eigen bedrijf. Zoals ik altijd zeg in de introductie sessies: je leert heel veel van anderen, je kunt heel veel lezen over ondernemerschap, dat geeft je echt een mooie basis, maar hoe jij je studie, je reis doorloopt ligt aan jou, jouw kwaliteiten, je karakter, je doorzettingsvermogen, drive. 
  • Belang van Ondernemerschap: Ondernemers zijn de toekomst, ze ontwerpen, verzinnen, managen, en zorgen dat een sector en zelfs een maatschappij niet stilstaat en met oplossingen komt. De opleiding HBO Ondernemerschap van Team Academy Amsterdam draagt daar echt aan bij. Het is echt belangrijk voor ondernemende studenten om niet alleen de basisprincipes van het runnen van een bedrijf te leren, maar ook essentiële vaardigheden te ontwikkelen zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen en leiderschap. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde, of ze nu hun eigen bedrijf starten of in dienst treden bij een bestaand bedrijf. 
  • Werken in een Team: Niet alleen de studenten van Team Academy werken in teams, leren van elkaar en groeien samen. Ook alle stafleden, fieldexperts (ondernemers die onze studenten lesgeven ipv leraren), mentoren en managementleden zijn een team. Een geweldig positief team, wat oprecht een genot is om deel van uit te maken. Samen doen we ons uiterste best om de opleiding niet alleen nuttig, up to date, maar ook leuk te houden voor de studenten. We helpen elkaar waar nodig, voelen ons allemaal betrokken bij de studenten en werken hard voor het gezamenlijke doel: om een mooie generatie nieuwe ondernemers af te leveren die met een veelzijdig karakter het verschil kunnen maken.  

Al met al is werken bij de HBO Ondernemerschap van Team Academy Amsterdam een ongelooflijk mooie ervaring, een die zoveel voldoening geeft wat ik nog niet eerder in een baan heb meegemaakt. Het stelt me in staat om een directe impact te hebben op het leven van jonge ondernemers in spe die iets anders zoeken dan het reguliere onderwijs en die willen knallen! Ik zie hun groei en ontwikkeling en mag bijdragen aan een opleiding die echt van betekenis is voor ondernemende mindsets en eigenlijk dus voor de hele maatschappij.

Dankbaar voor deze toffe functie!

 

Tess van den Heuvel

WANT TO LEARN MORE?

Find out how Team Academy can help you launch an international career at our next introduction event.

"Team Academy alumni are different: We think in opportunities, dare to embrace change, adapt quickly, and get the work done!
GERT ENGEL
GRADUATE, CLASS OF 2022
Stay up to date with Team Academy's events!