Proudly Supporting Entrepreneurial Minds Since 2008

Waarom lesgeven aan jonge ondernemers zo inspirerend is

Waarom lesgeven aan jonge ondernemers zo inspirerend is

Door Oedo Brandsma, fieldexpert Value Proposition Design

Het is inspirerend om te zien hoe de energie en frisse kijk van de studenten van Team Academy Amsterdam tot uiting komen. Deze jonge, gedreven ondernemers in spe zijn vol van ondernemerschap en teamwork. Ze herkennen kansen en willen vooruitgang boeken, maar beseffen ook dat ze nog wat begeleiding en ervaring nodig hebben om echt te schitteren. Hun mindset en drive zijn bewonderenswaardig, en als leraar aan Team Academy Amsterdam is het een voorrecht om hen te begeleiden.

Voor mij, Oedo, is lesgeven aan Team Academy Amsterdam een unieke ervaring. Het is anders dan andere studies omdat het zich richt op ondernemerschap en het biedt meer praktijkgerichte benaderingen. Het is een uitdaging om de studenten te helpen hun focus te vinden te midden van hun enthousiasme en ambitie. Veel ondernemers, zowel jong als oud, worstelen met dezelfde uitdaging: ze willen te veel doen en voor iedereen iets betekenen, zonder te beseffen dat dit ten koste kan gaan van hun impact. Daarom is het vak Value Proposition zo essentieel. Samen beantwoorden we cruciale vragen: wat ga je verkopen? Aan wie? En waarom zouden ze dat bij jou kopen? Als deze vragen helder zijn en keuzes zijn gemaakt, leggen we daarmee de basis voor een succesvol ondernemersavontuur.

Voor mijzelf is het lesgeven ook een voortdurende uitdaging. Theorie en kaders zijn belangrijk voor structuur en focus, maar te veel focus hierop kan de aandacht van de studenten afleiden. Het is een voortdurende balans tussen theorie, praktijkvoorbeelden en de verleiding van smartphones en laptops. Gelukkig zie ik dat tijdens de lessen de kracht van praktijkvoorbeelden en interactie meestal zegeviert, waardoor de studenten echt betrokken raken en de lesstof gaan toepassen op hun eigen ondernemingen.

Het is bijzonder om de groei en ontwikkeling van de studenten door de tijd heen te zien. Van enthousiaste jongelingen tot serieuzere ondernemers met een duidelijke focus: dat is wat het lesgeven aan Team Academy Amsterdam zo waardevol maakt. Het is een voorrecht om een bijdrage te leveren aan hun ondernemersreis en te zien hoe ze zich ontwikkelen tot succesvolle professionals.

 

WANT TO LEARN MORE?

Find out how Team Academy can help you launch an international career at our next introduction event.

"Team Academy alumni are different: We think in opportunities, dare to embrace change, adapt quickly, and get the work done!
GERT ENGEL
GRADUATE, CLASS OF 2022
Stay up to date with Team Academy's events!