Proudly Supporting Entrepreneurial Minds Since 2008

Wat moet ik doen in een tussenjaar? TA Quest

Maximaal Profijt Uit Je Tussenjaar Halen: Ontdekkingen, Avonturen en Groei met TA Quest

Een tussenjaar is een transformerende ervaring die je toekomst op onvoorstelbare manieren vorm kan geven.

Als we figuur 1 (hieronder) bekijken, zien we de redenen waarom studenten een tussenjaar nemen. Hieruit zijn de volgende punten naar voren gekomen:

gapyear

Hieruit zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen:

  • Psychologisch
  • Onderwijs
  • Persoonlijk
  • Sociaal

Het volgen van een tussenjaar kan dus op vele psychologische aspecten een positieve invloed hebben door de unieke mogelijkheden die het biedt voor persoonlijke groei, zelfreflectie en stressvermindering (Crawford & Cribb, 2012).

Maar, wat moet jij dan gaan doen? Er zijn zoveel opties, zoveel mogelijkheden. Hieronder een paar opties die je kunnen helpen.

Een tussenjaar biedt een unieke kans voor persoonlijke groei, zelfontdekking en het verbreden van je horizon. Het is een periode waarin je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur van studieboeken en collegezalen om nieuwe ervaringen op te doen en jezelf beter te leren kennen. Of je nu net klaar bent met de middelbare school of een pauze neemt tijdens je studie, hier zijn enkele suggesties over wat je kunt doen in je tussenjaar.

**1. Reizen en Cultuur Opsnuiven

Een van de meest populaire keuzes voor een tussenjaar is reizen. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om prachtige bestemmingen te verkennen, maar ook om verschillende culturen te ervaren. Overweeg om een backpackreis door Europa te maken, vrijwilligerswerk te doen in Azië of een taalcursus te volgen in Zuid-Amerika. Tijdens het reizen ontwikkel je niet alleen jezelf, maar doe je ook waardevolle ervaringen op die je voor de rest van je leven zult koesteren.

**2. Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke Betrokkenheid

Een tussenjaar biedt een uitgelezen kans om iets terug te doen voor de samenleving. Overweeg om vrijwilligerswerk te doen bij lokale gemeenschapsorganisaties, milieuprojecten of humanitaire missies. Niet alleen draag je bij aan een goed doel, maar je krijgt ook de kans om je eigen vaardigheden te ontwikkelen en een diepere waardering te krijgen voor verschillende levensomstandigheden.

**3. Professionele Ontwikkeling

Gebruik je tussenjaar om je professionele vaardigheden te verbeteren. Denk aan stages, workshops, online cursussen of zelfs een kortdurende baan. Dit helpt niet alleen om je cv te versterken, maar het geeft je ook een voorsprong op het gebied van werkervaring en professionele ontwikkeling.

**4. Persoonlijke Reflectie en Zelfontplooiing

Een tussenjaar is een uitstekende tijd om na te denken over je doelen, waarden en persoonlijke groei. Lees boeken, volg zelfontwikkelingscursussen, mediteer en ontdek wat je echt wilt bereiken. Dit helpt je niet alleen om beter te begrijpen wie je bent, maar ook om gerichter keuzes te maken voor je toekomst.

Verbind Je Ervaringen met TA Quest

En dan is er TA Quest – een tussenjaarprogramma dat speciaal is ontworpen om jongeren te helpen bij het ontdekken van hun passie, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het creëren van een impactvolle toekomst. TA Quest combineert persoonlijke ontwikkeling, community, teambuilding, en coaching. Door deel te nemen aan TA Quest, kun je niet alleen genieten van diverse activiteiten, maar krijg je ook de begeleiding en ondersteuning die nodig is om het maximale uit je tussenjaar te halen.

Of je nu kiest voor reizen, vrijwilligerswerk, professionele ontwikkeling of persoonlijke reflectie, het 12-weekse programma TA Quest past in je planning. Het is een kans om te groeien, te leren en een blijvende impact te maken. Dus waar wacht je nog op? Maak van je tussenjaar een onvergetelijke reis met TA Quest!

De voordelen van TA Quest?

Echt leren: TA Quest is ontworpen om los te komen van het traditionele klassikale leren. In plaats daarvan word je blootgesteld aan uitdagingen uit de echte wereld, ondernemerschap en projectgebaseerde ervaringen. Deze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je praktische vaardigheden ontwikkelt die werkgevers waarderen.

Internationale blootstelling: In de onderling verbonden wereld van vandaag is wereldwijde ervaring onbetaalbaar. TA Quest neemt je mee op een internationaal avontuur en laat je kennismaken met verschillende culturen, perspectieven en manieren van zakendoen. Dit globale perspectief is van onschatbare waarde op een steeds globalere arbeidsmarkt.

Ondernemersmentaliteit: De unieke aanpak van Team Academy stimuleert een ondernemersmentaliteit. Je leert kansen te herkennen, initiatief te nemen en een probleemoplosser te worden – vaardigheden waarmee je je in elke carrière kunt onderscheiden.

Netwerk opbouwen: Tijdens TA Quest kom je in contact met een diverse groep gelijkgestemden van over de hele wereld. Deze connecties kunnen deuren openen naar spannende mogelijkheden en samenwerkingen in de toekomst.

Persoonlijke ontwikkeling: Het tussenjaar is een kans voor persoonlijke groei. TA Quest stimuleert zelfreflectie, aanpassingsvermogen en veerkracht. Je komt niet alleen terug met nieuwe vaardigheden, maar ook als een zelfverzekerder en zelfbewuster individu.

Verrijking cv: Werkgevers waarderen kandidaten met unieke ervaringen. Door TA Quest te voltooien, valt je cv op en laat je zien dat je je persoonlijk en professioneel wilt ontwikkelen.

Kortom, TA Quest bij Team Academy is meer dan alleen een gap year programma – het is een levensveranderend avontuur dat je de vaardigheden, ervaringen en mindset geeft om uit te blinken in de competitieve wereld van vandaag. Als je op zoek bent naar persoonlijke en professionele groei, is er geen betere manier om je tussenjaar door te brengen dan door te beginnen aan de TA Quest reis. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn voor de ervaring en mogelijkheden die het je biedt.

WANT TO LEARN MORE?

Find out how Team Academy can help you launch an international career at our next introduction event.

"Team Academy alumni are different: We think in opportunities, dare to embrace change, adapt quickly, and get the work done!
GERT ENGEL
GRADUATE, CLASS OF 2022
Stay up to date with Team Academy's events!